Soluţii de stocare şi backup

Oferim soluţii şi produse de stocare şi back-up de ultimă generație acoperind toate nevoile de capacitate şi conectivitate.

Administrarea si mentenanta dificila a solutiilor de stocare, accesul greoi la date, costurile mari generate de infrastructura de stocare, suplimentarea spatiului fizic odata cu cresterea cererii pentru spatiu de stocare sunt doar cateva dintre problemele carora companiile trebuie sa le raspunda. In plus, acestea trebuie sa asigure disponibilitatea datelor, redundanta sistemelor si utilizarea eficienta a spatiului de stocare.

Asigurarea unei solutii pentru cresterea continua a stocului de date consuma o parte semnificativa a bugetului de IT in majoritatea organizatiilor. Gasirea unei solutii de stocare constituie o adevarata provocare tehnica.

Atenţia noastră se îndreaptă spre furnizarea unor soluţii care să permită luarea unor decizii inteligente şi obţinerea unor rezultate eficiente, astfel încât clienţii noştri să-si rezolve problemele.

Pentru fiecare tip de business exista o solutie adecvata pentru stocarea datelor . Apelind la profesionisti puteti sa investiti intr-o solutie optima, care sa va ajute sa asigurati atit stocarea de rezerva cit si securitatea datelor. NOI va ajuta sa identificati solutia optima de stocare a datelor fie ca este vorba de date personale pentru acasa sau familie cit si pentru compania dvs.

Exista trei mari grupe de echipamente de stocare :

     DAS (Direct-Attached-Storage) – sunt dispozitive / sisteme de stocare digitala, ce se pot atasa direct la computere (sau servere)  in vederea stocarii de date . Conexiunea se face pe portul USB sau pe portul eSATA, fire-wire, LAN,  iar principalele protocoale folosite pentru conexiunile DAS sunt ATA, SATA, eSATA, SCSI, SAS, etc. In aceasta categorie intra si binecunoscutele USB-Stick, Hard-Disk-uri externe (mobile sau portabile)  ...etc.

     NAS (Network-attached storage) – reprezinta o solutie de stocare a datelor din calculatoare ce sunt conectate la o reţea de calculatoare. Dispozitivele NAS au câştigat popularitate, datorita faptului ca reprezinta o metodă convenabilă de a partaja fişiere între mai multe computere, asigurind beneficii  suplimentare, comparativ cu serverele de fisiere, incluzind acces mai rapid la date, mai uşor de administrat şi avind un mod simplu de configurare. La ora actuala sunt din ce in ce mai folosite si acasa (in mediul Home) pentru stocarea de muzica, fotografii dar mai ales de filme in format digital, pina la formatul HDMI - capacitatea acestora asigurind spatiu suficient de stocare pentru toti membrii familiei cit si avantajele posibilitatii de acces partajat la anumite informatii.

     SAN (Storage Area Network) - este un dispozitiv de stocare (ex.  matrice de discuri, biblioteci de bandă …etc.), accesibile pentru servere, astfel încât apar ca dispozitive ataşate local la sistemul de operare. SAN are de obicei, propria sa reţea de dispozitive de stocare.