Instalare și configurare servere


Decizia unei companii de a avea un server local (sau mai mule) poate avea la baza diverse motive: securitatea retelei locale (firewall), impunerea unor restrictii privind paginile de internet accesate (proxy), accesare retelei locale de la distanta (vpn), gazduirea site-ului companiei, gazduirea e-mail-urilor, etc.
NOI asiguram  instalarea si configurarea atat a serverelor bazate pe licenta gratuita (LINUX), cat si a celor oferite de MICROSOFT (Windows Server).         configurare servere                                                                  
Detaliere servicii:
·                Gateway-ul reprezinta un punct din rețea care servește ca intrare într-o altă rețea, punct prin care datele sunt transmise către o destinație precisă. Gateway-ul permite conectarea unor rețele informatice de autoritate diferită, ca de exemplu o rețea locală (LAN) și rețeaua Internet: astfel mai multe calculatoare, sau chiar întreaga rețea locală are acces la Internet prin intermediul gateway-ului.
·                Firewall 
Un firewall poate ține la distanță traficul de Internet cu intenții rele, de exemplu hackerii, viermii și anumite tipuri de viruși, înainte ca aceștia să pună probleme sistemului. În plus, un firewall poate împiedica participarea unui computer la un atac împotriva altora, fără cunoștința sau voința utilizatorului. Utilizarea unui firewall este importantă în special dacă rețeaua sau computerul de protejat sunt conectate în permanență la Internet.
Un firewall este o aplicație sau un echipament software care monitorizează și filtrează permanent transmisiile de date realizate între calculator sau rețeaua locală și Internet, în scopul implementării unei "politici" (metode) de filtrare.
·                DHCP 
DHCP este un protocol pentru rețeaua de calculatoare folosit de gazde (clienți DHCP), care atribuie adrese IP și alte informații de configurare de rețea importante în mod dinamic.
Chiar și în rețele mici, DHCP este folositor, deoarece simplifica adăugarea unor noi echipamente în rețea.
·                Proxy 
Permite accesul la internet al useri-lor conectati in retea ( LAN ). User-ul cere cu ajutorul browser-ului de Internet o anumita pagina proxy-ului , iar acesta trimite cererea in internet . Pagina receptionata este remisa catre utilizatorul care a lansat cererea . Astfel , utilizatorii nu mai sunt expusi atacurilor directe din internet si pot iesi in internet printr-un singur IP public . Proxy-serverul poate folosi metode de autentificare user-password in asa fel incat doar userii autorizati au acces la internet.
Cu ajutorul serverului proxy se pot restrictiona anumite site-uri, nepermise in timpul orelor de serviciu.
·                VPN  
Cu ajutorul acestui serviciu, angajatii firmei se pot conecta de la distanta la reteaua din interiorul organizatiei, avand astfel acces la datele serverelor din unitate (exemplu: server de date), la imprimanta, si alte echipamente IT.
·                WEBSERVER
Este folosit pentru paginile web (site-uri) ale companiei (hosting, administrare), renuntand astfel la terti.
·                WEBMAIL
Este folosit pentru e-mail-urile companiei (hosting, administrare), renuntand astfel la terti.

                 BACKUP 
Este un server care salveaza anumite date (alese de utilizator) de pe statiile din retea, automat (la anumite intervale de timp) sau manual. 
Astfel in cazul unei defectiuni iremediabile la una din statiile de lucru, datele putand fi recuperate in orice moment de pe server.