Configurări PC sau SERVER

Prin intermediul specialiştilor nostri, vă ajutăm să configuraţi sistemul dorit. Asamblând sistemul – desktop PC sau server – la noi, beneficiaţi de compatibilitatea perfectă a componentelor. Garantăm o funcţionare fără probleme a sistemului dvs.  
A configura un PC/Server de calitate, la un pret decent (nu zicem "modic"!), adaptat nevoilor tale reale - asta e arta configurarii calculatoarelor.
 A sti ce se potriveste cu ce, a fi la curent cu tehnologiile moderne si a fi capabil sa discerni intre reclama si avantaje reale - asta e stiinta configurarii calculatoarelor.

Sistemele dedicate sunt combinații de structuri de calcul hard si soft, circuite electronice și respectiv componente electromecanice, concepute pentru a realiza o funcție specifică (dedicată unei aplicații).
Noi iti oferim suportul tehnic pentru  ca TU sa-ti configureazi propriul PC/Server ca sa stii ca vei avea exact calculatorul/Serverul care-ti trebuie, la un pret corect!
In functie de nevoile tale reale, exista cateva tipuri de sisteme, optimizate pentru un anume scop: sisteme pentru jocuri, birou, CAD etc. De ce este necesara o asemenea impartire? Pentru ca exista diferente mari de pret in functie de categoria sistemului. Un calculator de gaming este mult mai scump decat unul pentru uz obisnuit, la birou sau acasa.

Calculator pentru birou (aplicatii uzuale) sau calculator pentru acasa

Aveti nevoie de un sistem ieftin, cu un procesor entry-level (cele mai putin performante, dar si cele mult mai ieftine); placa de baza va fi, de preferinta, dotata cu solutii audio si video on-board, arhisuficiente pentru scopul propus; memoria si harddisk-ul pot fi alese ca si capacitate si viteza dintre cele mai ieftine de pe piata. In plus, adesea, un astfel de sistem este capabil sa ruleze fara probleme o serie de jocuri (nu tocmai de ultima generatie), chiar daca sunt setate la parametri de calitate mai slaba. Asadar, daca nu sunteti un impatimit al jocurilor, dar mai jucati uneori cate un 3D mai vechi, acest sistem poate fi ideal in ce va priveste, ca pret si performanta.

Calculator pentru CAD sau desktop publishing

Aveti nevoie de un sistem performant, cu un procesor puternic (mai degraba Intel); placa de baza va fi, de preferinta, dotata cu solutie audio on-board, iar placa video va fi un accelerator grafic de clasa medie; memoria RAM va fi necesara in cantitate mai mare, iar hard disk-ul va fi de preferinta mare si rapid. La o asemenea configuratie, orientata pe productia vizuala, monitorul capata o importanta capitala, iar un monitor cu diagonala mare si de buna calitate are un pret pe masura.

Calculator pentru muzica si productie audio

Aveti nevoie de un sistem performant, cu un procesor puternic; memoria RAM va fi necesara in cantitate mai mare, iar hard disk-ul va fi de preferinta mare si rapid. La o asemenea configuratie, orientata pe productia audio, placa (sau placile) de sunet capata o importanta majora, iar o placa audio care vizeaza segmentul (semi) profesional poate costa semnificativ. Pretul poate fi ameliorat prin echiparea cu o placa video mai ieftina si mai putin performanta.

Calculator pentru jocuri

Aveti nevoie de un sistem performant, cu un procesor puternic, memoria RAM va fi necesara in cantitate mai mare, iar hard disk-ul va fi de preferinta mare si rapid. Placa video va trebui sa fie una spre varful gamei de performanta, pentru a putea rula in conditii optime jocurile noi, iar placa audio va trebui, de asemenea, sa aiba performante semnificative pentru a putea beneficia pe deplin de efectele audio din jocuri. Monitorul va trebui sa fie cu diagonala mare, pentru o experienta vizuala adecvata. Un asemenea sistem costa de regula mult. Avantajul este acela ca pe el pot rula orice alte aplicatii.

Serverele au aparut în paralel cu retelele de calculatoare. Retelele permit calculatoarelor sa comunice unul cu celalalt, iar cu cât reteaua este mai mare apare nevoia ca un calculator sa ia rolul de server care sa deserveasca alte calculatoare. Cu toate ca serverele pot fi construite, din componente obisnuite de calculator, este necesar ca, pentru operatii rapide si de mare amploare, serverele sa foloseasca configuratii hardware optimizate pentru aceste cerinte.
De exemplu, serverele au încorporate în ele componente mecanice de „rezistenta industriala”, cum ar fi hard-diskurile si ventilatoarele, sursele, etc., fiind de performanta si fiabilitate mare, bineînteles la preturi mari. Aspectul estetic este ignorat, pentru ca acestea sunt montate în camere tehnice, si sunt vazute doar de cei ce le întretin sau le repara. Cu toate ca serverele ofera mult spatiu pe disc, pentru marirea sigurantei în functionare sunt folosite hard-diskuri de capacitate mica, numeroase, interconectate în mod special.
Un server dedicat inseamna ca noi iti punem la dispozitie un server, configurat conform necesitatilor tale, care lucreaza doar pentru tine. Un server dedicat inseamna securitate sporita, flexibilitate, viteza si stabilitate. Tu esti singurul care are acces la administrarea acestui server. Aceasta facilitate va ofera libertatea de a putea reseta, reporni sau inchide serverul dumneavoastra de la distanta